Suunnistus 2010

♦  Päivi Puolakan suunnistuskesä huipentui kahteen SM-kultaan

Säyneisen Salvan Päivi Puolakan nousujohteisesti sujunut suunnistuskesä huipentui kahteen SM-kultamitaliin. Kaikki salpalaiset varmaan yhtyvät näihin lämpimiin onnitteluihin!

Suunta Jyväskylän 5.9.2010 järjestämällä SM-pitkällä matkalle Päivi suunnisti jo hienosti ja oli 5. D55-sarjassa. Sarjan voitti Sinikka Illari Deltasta.

Pari viikkoa myöhemmin 18.9. Teuvan Rivakka järjesti SM-keskimatkan. Päivi voitti sarjansa kolmen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen HyRa:n Erja Raikoon. Kolmas Margit Suomela hävisi jo yli minuutin.

SM-yösuunnistuksen 2.10. järjesti MS -52. Päivi voitti jälleen D55-sarjan kultaa, nyt yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen HirvHe:n Hely Salmenojaan.

♦  Salvan suunnistajat menestyivät kesän am-kisoissa

 • Helteisen kesän 2010 suunnistuskausi alkaa olla ohi. Säyneisen Salvankin suunnistajat alkavat pakkailla varusteitaan talvisäilöön. Samalla hiihtosuunnistajat jo katselevat suksiaan ja muita hisu-varusteitaan sillä silmällä.
 • Tässä vähän yhteenvetoa salpalaisten edesottamuksista kesän am-kilpailuissa. Aika hyvin menestystä on tullutkin. Varsinkin, kun ottaa huomioon pienen kyläseuran aktiivisen suunnistusporukan koon. Korvaakohan tässäkin laatu määrän?
 • Am-sprintti Joensuun Siilaisessa
 • Kesän ensimmäinen am-suunnistus oli avoin sprintti 24.7. Se juostiin Joensuun Siilaisen puistometsässä, järjestäjänä Kalevan Rasti. Alue on kauttaaltaan lähes tasaista ja polkurikasta kangasmaastoa. Muutama ylipääsemätön joentapainen vähän hankaloitti reitinvalintoja.
 • Salpalaisia oli mukana vain kolme, joista kaksi ylsi mitaleille. Ulla Soininen sai pronssia D50-sarjassa ja Heidi Kolari D16-sarjassa. Erkki Kettunen oli neljäs H60-sarjassa.
 • Am-pitkämatka ja -viestit Liperissä
 •  Am-pitkänmatkan kisa ja -viestit suunnistettiin 14.-15.8. Liperin pohjoisrajoilla Ylä-Säynelammella. Järjestelyistä vastasi onnistuneesti Liperin Taimi. Säynelampien maasto on todella vaativaa vaaramaastoa, jossa suunnistajien kestävyys joutui koetukselle. Kohtuullisista matkapituuksista huolimatta monissa sarjoissa suositusajat ylittyivät ja aikaerotkin kasvoivat suuriksi.
 • Salpalaisista mukana oli tällä kertaa seniorijoukkue, jolle tuli kohtuullisesti menestystä. Ulla Soininen voitti kultaa D50-sarjassa, samoin Riitta Väänänen D55-sarjassa. Hopeamitalin saivat Päivi Puolakka D55-sarjassa ja Kristiina Huttunen D60-sarjassa. Pronssiin ylsi Pauli Halonen H55-sarjassa. Muiden salpalaisten sijoitukset : H60-sarjassa Martti Savolainen oli 9., Pekka Puolakka 15. ja Erkki Kettunen 17. H65-sarjassa Pauli Korhonen oli 4. ja Tauno Partanen 8.
 • Am-viesteihin Salpa sai nyt mukaan vain kolme joukkuetta kahteen veteraanisarjaan. Kultamitaliin suunnistivat naiset D150-sarjassa (yhteisikä) joukkueella: Kristiina Huttunen, Ulla Soininen ja Päivi Puolakka. H180-sarjassa SäynSa:n II-joukkue Pauli Halonen, Tauno Partanen, Kimmo Kettunen pinnisti niukasti pronssille. Samassa sarjassa Salvan I-joukkueen viesti päättyi väärän leiman takia hylkäykseen.
 • Am-keskimatka ja -yö Joensuun Alavissa
 • Am-keskimatka ja -yösuunnistus järjestettiin Joensuun Alavissa 11.9. muutaman tunnin välein. Kisan järjestelyt hoiti Joen Suunta. Muutoin hommat toimivat, mutta tulospalvelu jumitteli aika pahasti. Alavin maasto on pääosin hyväpohjaista kangas- ja suppamaastoa. Varsinkin keskimatkalla juoksuvauhti oli kovaa, pimeällä vauhti luonnollisesti hidastui.
 • Keskimatkalla salpalaisista Ulla Soininen voitti taas D50-sarjan kultamitalin. Hopeamitalille ylsivät Tuomo Laitinen H40-sarjassa ja Riitta Väänänen D55-sarjassa. Muita mitaleja ei tullut, sillä peräti kolme salpalaista jäi ikävästi neljänneksi: Pauli Halonen H55-sarjassa, Erkki Kettunen H60-sarjassa ja Kimmo Kettunen H65-sarjassa. Samassa sarjassa Tauno Partanen oli 7.
 • Yösuunnistukseen jäi vain kolme salpalaista, mutta kaikki suunnistivat mitaleille. Ulla Soininen otti jälleen kultaa D50-sarjassa. H65-sarjasta tuli kaksi mitalia; Kimmo Kettunen voitti kultaa ja Tauno Partanen pronssia.