Suunnistus 2011

♦  Salvan suunnistajien kesäkausi 2011

Kesäkauden 2011 suunnistukset on nyt suunnistettu, kaikki varusteet pesty ja pakattu odottelemaan tulevaa kautta. Hiihtosuunnistajat puolestaan kunnostelevat suksiaan ja muita varusteitaan. Ja odottelevat kärsimättömästi viipyvää lunta.

Kesäsuunnistuksen osalta lienee kauden yhteenvedon aika. Menestystä tuli pienelle seuralle ihan kiitettävästi, mm. kaksi SM-kultaa, SM-hopea, kosolti am-mitaleita ja hyviä suorituksia monissa muissakin kilpailuissa. Valtakunnan tasolla parhaiten pärjäsivät totutusti naisveteraanit, aluemestaruuksissa myös miehet. Käydäänpä tälle kertaa parhaita
saavutuksia läpi henkilöittäin Savolaisen Martin mainioiden tilastojen pohjalta.

 • Päivi Puolakka D55: SM-erikoispitkä kultaa, SM-keskimatka hopeaa, SM-pitkä 20. SM-yö 4. ja SM-viesti 7. Am-pitkä kultaa ja am-viesti hopeaa (H150-sarjassa). Lisäksi tuli 6 kansallisten ykkössijaa ja lukuisia 2-sijoja, mm. molemmilla rastiviikoilla.
 • Kristiina Huttunen D60: SM-erikoispitkä kultaa, SM-pitkä 6. ja SM-viesti 7.
  Lisäksi kolme kansallisten voittoa, mm. FIN5 3-osakilpailu.
 • Ulla Soininen D50: SM-keskimatka 21. SM-viesti 7. sekä am-pitkä kultaa, am-keskimatka kultaa ja muutama kansallisten voitto.
 • Riitta Väänänen D55: Am-keskimatka kultaa, am-pitkä 4. ja yksi kansallisten voitto.
 • Tuuli Kettunen D21: Am-pitkä hopeaa, ei käynyt muita kisoja.
 • Pauli Korhonen H65: Am-sprintti kultaa, am-pitkä kultaa, am-viesti kultaa ja am-partio kultaa sekä yksi kansallisten voitto ja kärkisijoja mm. Kainuun Rastiviikon osakilpailuissa.
 • Matti Forsberg H45: Am-keskimatka hopeaa, am-sprintti ja am-yö pronssia, am-pitkä 4.sekä am-partio kultaa ja am-viesti 5.
 • Pauli Halonen H55: Am-sprintti ja am-pitkä pronssia ja am-keskimatka 4. sekä am-partio kultaa ja am-viesti hopeaa.
 • Kimmo Kettunen H65: Am-keskimatka ja am-yö hopeaa sekä am-partio kultaa ja am-viesti 5.
 • Tuomo Laitinen H40: Am-sprintti hopeaa, am-yö pronssia, am-pitkä, am-keskimatka ja am-viesti 5. sekä am-partio kultaa.
 • Martti Savolainen H60: Am-viesti ja am-partio kultaa, am-pitkä 9.
 • Hannu Koponen H50: Am-viesti hopeaa ja am-pitkä 9.
 • Antti Soininen (H50): Am-viesti kultaa ja kansallisten voittoja (H21C).

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦  Säyneisen Salpa suunnisti kohtuullisesti Salpa-Jukolassa

 • Suunnistuksen suurtapahtuma Jukolan viesti suunnistettiin tänä vuonna18.-19.6. Virolahdella.  Viestisuunnistuskilpailu oli 63. Jukolan viesti ja 34. Venlojen viesti. Salpalaisille kovin kotoinen Salpa-Jukola nimi tuli kisakeskuksen vierestä kulkevasta Salpalinjasta.
 • Seitsemän osuuden Jukolan viestiin lähti lähes 1500 joukkuetta, joista noin 1300 selvitti reitin virheittä maaliin saakka. Neljän osuuden Venlojen viestiin lähti yli 1000 joukkuetta, joista 980 selvisi kunnialla maaliin. Säyneisen Salvan suunnistajat olivat nyt mukana kahdella mies- ja yhdellä naisjoukkueella.
 • Salvan Venla-joukkueella ei ollut onnea mukana. Viestin aloittaja Tuuli Kettunen loukkasi matkalla polvensa kiveen ja joukkue tuli hylätyksi. Tuulin suunnistus oli alkumatkalla sujunut ihan hyvin. Uuden säännön mukaan joukkueen muut jäsenet – Riitta Väänänen, Katja Halonen ja Päivi Puolakka – saivat kuitenkin suunnistaa omat osuutensa. Suunnistus oli sujunut kaikilla aika hyvin, joten arvailujen varaan jäi mihin joukkue olisi yltänyt ilman epäonnea.
 • Venla-joukkueen tulokset:   http://online4.jukola.com/tulokset/fi/j2011_ve/kilpailijat/269/

Jukolan telttakylä heräilee sumuiseen aamuun

 • Jukolan viestissä Salvan ykkösjoukkue suunnisti odotuksiin nähden tasaisen ja hyvän kisan, josta lopputuloksena oli 356. sija. Aikaa joukkueelta kului tuohon yhteensä noin 80 km:n (linnuntietä mitattuna) matkaan 11 tuntia 22 minuuttia ja 51 sekuntia. Matkasta suurin osa juostiin metsässä ja osa vielä pimeässä. Sää oli viestin kuluessa poutainen, mutta aiemmat sateet olivat kastelleet maaston pehmeäksi.
 • Joukkueen aina varma aloittaja Anton Pendikainen tuli vaihtoon sijalla 495. Hyvä suoritus kun ottaa huomioon, että Anton suunnisti kesän ensimmäisen suunnistuksensa Jukolan pimeässä yössä. Toisella osuudella Antti Pendikainen nosti Salvan sijalle 408. Antin suunnistus olisi voinut olla vieläkin parempi, mutta hänen lamppunsa akusta oli loppunut virta puolimatkan jälkeen. Kolmannen osuuden Pyry Kettunen nosti hyvällä suunnistuksellaan Salpaa edelleen, nyt jo sijalle 335. Neljännen osuuden Tuomo Laitinen suunnisti myös hyvin ja nosti sijoitusta kaksi pykälää sijalle 333. Viidennen osuuden Matti Forsbergin varman ja vauhdikkaan suunnistuksen jälkeen Salpa kipusi jo 312 sijalle. Kuudennen osuuden suunnisti jo veteraani-ikään ehtinyt hiihtosuunnistuksen entinen maailmanmestari Hannu Koponen. Hannu piti sijan eli Salpa vaihtoi taas sijalla 312. Yli 16 km:n (linnuntietä) pituisen vaativan ankkuriosuuden suunnisti viime vuosina enemmän muihin kestävyyslajeihin – mm. maastopyöräilyyn – keskittynyt Paavo Hiltunen. Paavokin teki hyvän suunnistuksen vaikka totesikin: ”Loppumatkalla tossu alkoi painaa ja suunnistuskaan ei ollut niin sujuvaa”.

Matti Forsberg saapuu viidenneltä osuudelta vaihtoon

 • 1-joukkueen tarkemmat tulokset:   http://online4.jukola.com/tulokset/fi/j2011_ju/kilpailijat/649/
 • Salvan kakkosjoukkue selvisi myös hyvin maaliin, loppusijoitus oli 1174. Joukkueessa suunnistivat juoksujärjestyksessä: Pekka Puolakka, Kimmo Kettunen, Pauli Halonen, Pauli Korhonen, Erkki Kettunen, Martti Savolainen ja ankkurina varamies/vahvistus Pietarista Andrey Razmetov. Alun pienen haparoinnin jälkeen – sijoitus yli 1400 – viestin kulku oli tämänkin joukkueen osalta nousujohteinen. Mainittakoon, että joukkueen kuuden ensimmäisen osuuden juoksijoiden keski-ikä on n. 63,5 vuotta, koko joukkueenkin yli 60 vuotta.
 • 2-joukkueen tarkemmat tulokset:   http://online4.jukola.com/tulokset/fi/j2011_ju/kilpailijat/870/
 • Heti viestien jälkeen Salvankin suunnistajat alkoivat jo suunnitella seuraavaa kertaa. Vuoden päästä on tarkoitus vielä parantaa sijoituksia tämänvuotisista. Jukolan ykkösjoukkue ja Venlatkin asettivat kovan tavoitteen 300:n joukkoon pääsystä. Kakkosjoukkueen tavoitteeksi tuli tuhannen joukkoon pääseminen. Sinänsä ihan realistisia tavoitteita, jos loukkaantumisia ei tule ja suunnistus sujuu. Lisäksi kalustoon eli yösuunnistuslamppuihin pitää panostaa entistä enemmän. Ensi vuoden Jukolan Viesti suunnistetaan pääkaupunkiseudulla, tarkemmin Vantaalla. Vuonna 2013 Jukola juostaan Jämsässä. Vuonna 2014 tullaankin Koillis-Savoon, kun Kuopion Suunnistajien isännöimä viesti suunnistetaan Vehmersalmella.

Huom. Tuloslinkit toimivat vain kopioimalla selaimen osoiteriville – kaikki eivät sittenkään!

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦  Säyneisen Salpa lähdössä Salpa-Jukolaan kolmella joukkueella

 • Joka kesäinen suunnistuksen suurtapahtuma Jukolan viesti suunnistetaan tänä vuonna18.-19.6. Virolahdella. Nimen Salpa-Jukola saanut viestisuunnistuskilpailu on 63. Jukolan viesti ja 34. Venlojen viesti. Seitsemän osuuden Jukolan viestiin oli 11.6. mennessä ilmoittautunut 1502 joukkuetta eli kilpailijoita 10 514. Neljän osuuden Venlojen viestin vastaavat lukemat ovat 1082 joukkuetta ja 4328 kilpailijaa. Yhteensä siis lähes 15 000 kilpailijaa.
 • Säyneisen Salvan suunnistajat ovat olleet mukana Jukolassa vuodesta 1978 lähtien yhtäjaksoisesti. Tämä on siis Salvallekin jo 34. Jukolan viesti.   Salvan  Venlat ovat olleet mukana vuodesta 1980 lähtien, ei kuitenkaan ihan kaikkina vuosina. Sekä miesten että naisten parhaat sijoitukset ovat vuodelta 1994 Pyhä-Luostolta: Salvan Jukolan joukkue oli sijalla 163 ja Venlat 211.
 • Tämän vuoden Salpa-Jukolaan on Salvalta lähdössä 2 Jukola joukkuetta ja yksi Venla joukkue. Lisäksi useita salpalaisia suunnistaa Jukolassa sukujoukkueissa tms. porukoissa, ainakin Huttuset ja Valtialat.
 • Kaikki Salvan joukkueet ovat keski-iältään veteraanivoittoisia, joten tavoitteena on tehdä oman kuntonsa mukaisia suorituksia. Jukolan ykkösjoukkue ja Venlatkin voisivat kaiken onnistuessa nappiin yltää sijoille 300-500, Jukola kakkosen huipputavoite voisi olla tuhannen joukkoon.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦  Salpalaisille kaksi kultamitalia SM-erikoispitkiltä 21.5.2011

Säyneisen Salvan aina vetreät naisveteraanit suunnistivat kaksi kultamitalia Kalevan Rastin järjestämissä erikoispitkien matkojen SM-kilpailuissa 21.5.2011 Ilomantsin Oinasvaaralla.

D55  7,1 km:  1. Päivi Puolakka SäynSa 1.17.30 2. Maarit Juura KanSu 1.20.35 +3.05,  3. Päivi Kekki KS 1.21.33 +4.03,  4.  Arja Pajunen OrPo 1.22.13  +4.43,
5. Sinikka Illaru  Delta 1.29.24   +11.54

D60  5,6 km: 1. Kristiina Huttunen SäynSa 1.05.05, 2. Eeva-Liisa Korkeakangas RaJu 1.05.40 +35,  3. Marja Juvonen RaKaS 1.08.13 +3.08,  4. Sirpa Lakanen Delta 1.09.04  +3.59,  5. Sirkka Ketola  SaPu  1.09.14 +4.09

Ψ  Lämpimät onnittelut kultamitalisteille koko seuran puolesta!

Muista salpalaista Ulla Soininen oli 19.  D50- ja Hannu Koponen 40.  H50-sarjassa.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦