Suunnistus 2019

Kesän 2019 Savo-Karjalan am-kilpailut:

  • la 25.5. Am-partio Liperin Taimi
  • la 10.8. Am-pitkä Nurmeksen Sepot
  • su 11.8. Am-viesti Nurmeksen Sepot
  • la 14.9. Am-keskimatka Kalevan Rasti
  • la 14.9. Am-yö Kalevan Rasti

Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ 

Kuntorastikalenteri:  Kuntorastit 2019

Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ 

Salvan joukkueet Jukolassa

Jukolan viesti on suurin suomalainen urheilutapahtuma ja maailman suurin kansainvälinen suunnistusviesti. Venlojen viestissä saavat kilpailla vain naiset, kun taas aiemmin miehiseen Jukolaan viestiin voivat nykyisin osallistua myös naiset ja ns. työpaikka- tai kaveriporukat, mikä on nostanut selvästi osanottajamäärää. Niinpä Kangasalla tehtiin jälleen uusi Jukolan viestin osanottoennätys. Yhteensä viesteissä oli mukana yli 20 000 suunnistajaa.

Kangasalan Heponiemen kilpailumaasto oli hidasta hämäläistä korpimaastoa, jossa korostui hyvä suunnassakulkutaito ja tarkka rastinotto. Venlojen viestin voitto meni Norjaan ja Jukolan Ruotsiin, Tampereen Pyrintö oli kummassakin viestissä hienosti kolmas.

Säyneisen Salpa kokosi Venlojen viestiin jonkun verran uudistetun ja nuorekkaan joukkueen. 1. osuutta lähti viemään Kangasniemellä suunnistusoppinsa saanut Sanna Pentikäinen, toista osuutta urakoi tuore äiti Tuuli Väkeväinen, 3. osuutta juoksi Niina Myyrä ja ankkurina oli Carita Korhonen. Salvan joukkue paransi viime vuodesta n. sata sijaa ja suunnisti Venlojen Viestissä sijalle 942. 1700 joukkueen kilpailussa.

Jukolan viestiin osallistui n. 2000 joukkuetta. Säyneisen Salvan Jukola-joukkueen taival oli tänä kesänä monella tapaa vaivalloinen ja lopulta epäonnekaskin, kun järjestäjät ilmoittivat Salvan joukkueen suorituksen tulleen hylätyksi.

Viesti lähti kumminkin lupaavasti käyntiin triathlonisti Paavo Hiltusen onnistuessa aloitusosuudella mukavasti. Pimeän yön toisella osuudella Matti Forsberg pysyi vauhdissa hyvin mukana reitin puoleen väliin, kunnes sitkeä pohjekramppi pysäytti etenemisen pitkäksi aikaa. Hän sai kumminkin lähetettyä Pyry Kettusen pitkälle 3. osuudelle.

Pyry eteni osuudellaan loppua kohden kiristäen ja sai nostettua viestisijoitusta taas useilla sadoilla sijoilla. Pikaisesti 4. osuudelle hälytetty Esa Kettunen teki hyvän suunnistuksen ja saatteli Kalevi Pajamäen 5. osuudelle.

Kalevi koki osuudellaan kovia törmätessään edellä juosseen suunnistajan ponnistuksen nostattamaan puuhun. Verissä päin samoillen ja sumein silmin hän ojensi järjestäjän osoittaman kartan 6. osuuden Kauno Mourujärvelle. Epäonnekseen Kauno oli saanut vaihdossa väärän kartan ja tällä kartalla tehty suoritus johti lopulta hylkäykseen. Ennen hylkäystuomion antamista kestävyysspesialisti Tuomo Laitinen oli kumminkin päästetty raskaalle ankkuriosuudelle, jonka Tuomo selvitti hyvävoimaisena.

Oheisista linkeistä tarkemmat tulokset osuus- ja väliaikoineen. Ainakin Caritan väliajoissa näyttää olevan virhe 7,2 km:n kohdalla: Aika lienee oikein, mutta sijoitus 371 ei pidä paikkaansa. Jukolan tuloskin olisi muutoin vertailukelpoinen, mutta väärän kartan myötä salpalaiset eivät ehkä ole käyneet kaikilla hajonnoilla?

Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇ Δ ∇